Diensten 9 Beerput legen

Beerput legen

Veel oude huizen in buitengebieden of in oude binnensteden, zijn nog niet op het riool aangesloten en hebben een beerput. Dit komt vaker voor dan u wellicht denkt. Ook bij uw pand kan dit aan de orde zijn. Een zogeheten beerput biedt dan al honderden jaren uitkomst. Maar let op: het op tijd reinigen van deze put is van zeer groot belang. Bedoeld om veiligheids- en gezondheidsrisico’s en stankoverlast te voorkomen. Schakel ons gerust in voor het legen van uw beerput.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Rio Zwolle beerput

Wat kan u zelf doen?

  • Zorg dat de beerput goed onderhouden wordt.

Wat kunt u zelf beter niet doen?

  • Het is levensgevaarlijk om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Septic tank

Als u niet bent aangesloten op het openbaar riool, maar gebruik maakt van een septic tank of beerput, moet u deze regelmatig laten legen en schoonmaken. Zo voorkomt u verstoppingen en/of vieze luchtjes. Wij zijn gespecialiseerd in het legen van beerputten en het duurzaam afvoeren van de inhoud. Uw put zit vol als de beer voor de uitlaat van de ingaande leiding zit, dan legen wij uw volle put met een vacuüm wagen.

Vaker dan vroeger de beerput legen

Vroeger werden er nog niet zoveel chemische schoonmaakmiddelen gebruikt, waardoor de beerput toen optimaal kon functioneren. Deze hoefde daarom zelden geleegd te worden. Echter, tegenwoordig spoelt men veel schoonmaakmiddelen door het riool. Veel bacteriën in deze put sterven daardoor af. Dit verstoort de balans tussen bacteriën en de hoeveelheid te zuiveren slib. Dit betekent dat beerputten vaker moet worden geleegd. Wordt er behalve het toilet ook nog ander afvalwater via deze put geloosd? Dan moet u nog vaker uw put legen. Wij doen dit voor u vakkundig en veilig. De kosten voor legen? Vraagt u gerust naar een offerte.

Tip: twijfelt u over de frequentie van het legen van uw beerput? Wij geven u graag vrijblijvend advies op maat.

Contactformulier

Doordacht in diensten. Resultaat voor uw riool.