Diensten 9 Riool ontluchten

Riool ontluchten

Hoe weet u dat de ontluchting van uw binnenhuisriolering niet meer goed werkt? Vaak borrelt het tijdens een regenbui in de afvoeren van het toilet, keuken of andere afvoeren. Het ontsnappen van lucht kan met zoveel kracht gaan dat dit nare gevolgen van dien heeft. Gelukkig voor u is een dergelijk probleem te voorkomen door het ontluchten van het riool.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Riool ontluchten

Wat kan u zelf doen?

  • Ons bellen voor het maken van een afspraak.

Wat kunt u zelf beter niet doen?

  • Zelf aan de slag gaan, dit kan het probleem vergroten en/of erger maken.

Beluchter plaatsen

Borrelt het in bijvoorbeeld de wastafel? Dan is er sprake van een onderdruk. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Door onderdruk kunnen de sifons (stankafsluiters) leeg worden getrokken, hierdoor ontstaat weer een open verbinding met de riolering. De oplossing is het plaatsen van een beluchter, deze zorgt voor een betere beluchting.

Ontluchter plaatsen

Ontluchting gebeurd via het dak, middels het plaatsen van een ontluchter op de standleiding. Dit moet ervoor zorgen dat de druksteiging, vooral bij niet gescheiden riolen, niet te hoog wordt. Dit gebeurd vaak bij heftige regenbuien. Met een ontluchter heeft u geen last meer van stankoverlast of overlopende toiletten.

Hoe kan dit probleem ontstaan?

Opgesloten lucht zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Het kan zijn dat het riool zich snel vult tijdens een heftige regenbui. Door uw riool te laten ontluchten voorkomt u een ongewenst waterballet. Dat lucht op!

Rioollucht verhelpen

Teveel water kan ook zorgen voor een rioolstank in huis. Niet perse de luchtverfrisser waar u op zit te wachten. Door uw riool te laten ontluchten verhelpt u eigenlijk twee problemen in één keer: het geurprobleem en de wateroverlast. Ook bieden wij u met de juiste ontluchtingskap een lekdichte oplossing. Zo heeft u voortaan geen last meer van rioollucht of wateroverlast bij een hoge rioolwaterstand.

Contactformulier

Doordacht in diensten. Resultaat voor uw riool.