Diensten 9 Vetput legen

Vetput legen

De vetput of vetafscheider bevindt zich tussen het riool en de keukenafvoer Een vetput is verplicht bij elk bedrijf dat met vet vervuild afvalwater op de riolering loost. Alle horeca heeft dus verplicht een vetput tussen de keukenafvoer en het riool. Datzelfde geldt voor kantoorpanden met een eigen bedrijfsrestaurant. Echter, op tijd uw vetput legen is van groot belang. Schakel ons gerust in om uw vetput te legen.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Vetput legen

Wat kan u zelf doen?

  • De vetput goed laten onderhouden.

Wat kunt u zelf beter niet doen?

  • Zelf met de vetput aan de slag gaan.

Noodzaak

Voorbeelden van plaatsen waar u vetafscheiders kunt aantreffen zijn slagerijen, restaurants, kantines, bakkerijen en andere levensmiddelenfabrikanten. Het vet kan zowel dierlijk als plantaardig zijn. Vetputten zijn nuttig en nodig op plaatsen waar het water een aanzienlijk vetgehalte bevat. Hoe hoog dit vetgehalte mag zijn, is geregeld in de wetgeving. Welke wetgeving van toepassing is, is weer afhankelijk van de situatie. Er zijn bedrijven die te maken hebben met de algemene regels uit het Barim en er zijn bedrijven die te maken hebben met een eigen milieuvergunning of WVO-vergunning. Welk type vetput en welke grootte het meest geschikt is voor uw bedrijfsvoering kan door onze specialisten worden vastgesteld.

Voorkomen verstopping

Met het regelmatig legen en reinigen voorkomt u dat uw vetput verstopt raakt of slechter gaat werken. Met de meeste van onze klanten hebben we een vaste leegfrequentie afgesproken. Deze is gebaseerd op de hoeveelheid en samenstelling van het afvalwater en het formaat van de vetput. Met onze zeer lange ervaring met de verwerking en recycling van organisch afval en vet kunnen we uitstekend inschatten hoe vaak legen en reinigen van uw vetput nodig is. Wij maken voor u een maatwerk planning en houden ons daar aan.

Tip: Met het regelmatig legen en reinigen voorkomt u dat uw
vetput verstopt raakt of slechter gaat werken.

Contactformulier

Doordacht in diensten. Resultaat voor uw riool.