Diensten 9 Riool inspectie

Riool inspectie

Met een riool inspectie kunnen wij verschillende dingen in uw riolering constateren. Denk bijvoorbeeld aan het opzoeken van scheurtjes, barsten en gaatjes waardoor rioolstank kan ontstaan of eventuele verzakkingen en wortels in de rioleringsbuizen. Deze problemen kunnen wij opsporen middels een rookinspectie of een cameraonderzoek. Zo weten we wat er speelt in uw riool en hoe we dat aan kunnen pakken.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Riool inspectie

Wat kan u zelf doen?

  • Helaas is er niets dat u zelf kan doen.

Wat kunt u zelf beter niet doen?

  • Als er boomwortels in het riool groeien, kan u daar niets aan doen.

Riool inspectie d.m.v. rook

Rioolstank is altijd onaangenaam. Om eventuele scheurtjes, barsten en gaatjes snel op te sporen kunnen wij een rookinspectie uitvoeren. Dit doen wij met een rookgenerator. Deze blaast mens- en milieuvriendelijke rook in de leidingen. Dit zorgt voor een overdruk, waardoor de rook vervolgens tevoorschijn komt op de plek waar een scheurtje of een gaatje zit. Daarna kunnen wij eenvoudig overgaan op reparatie. Zo bent u dankzij een rookinspectie snel en professioneel verlost van onaangename geurtjes.

NaviTrack-zender

Constateert onze rioleur tijdens een rioolinspectie in uw riool problemen. Dan kunnen wij de NaviTrack-zender inzetten om de exacte locatie en diepte van de beschadiging te bepalen. Ideaal, want vervolgens kunnen wij het probleem in uw riolering verhelpen met minimale graafwerkzaamheden.

De NaviTrack-zender wordt ook veel ingezet om vast te stellen waar uw riolering loopt, dit is handig tijdens bijvoorbeeld verbouwingen of straat werkzaamheden.

Camera onderzoek

Met een camera sporen wij eventuele verzakkingen, wortels en breuken in de leidingen op om deze vervolgens aan te pakken. Met onze kleine camera (35 mm) kunnen wij in rioleringen van 32 mm, 40 mm en 50 mm. Deze methode is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het inspecteren van de afvoer van de keuken, het bad, de wastafel en de douche. Voor de grotere rioleringen gebruiken wij een grote camera. Deze leidingen zijn 75 mm tot wel 300 mm in diameter.

In de kop van de camera zit dimbaar led verlichting. Hiermee kunnen wij rioleringen van alle soorten materialen bekijken. De camera bewegen we voort door een duwkabel die, afhankelijk van het aantal bochten, ongeveer 25 tot 30 meter ver in een buis kan komen. Ruim voldoende om de gehele riolering van uw huis of bedrijfspand te controleren. De complete inspectie is zichtbaar op een LCD scherm en kan desgewenst worden vastgelegd. Inclusief een heldere uitleg van de monteur bij eventuele bijzonderheden.

Contactformulier

Doordacht in diensten. Resultaat voor uw riool.