Diensten 9 Riool schoon frezen

Riool schoon frezen

Het riool frezen wij schoon als er kalk, betonresten of boomwortels verwijderd moeten worden. Hiervoor gebruiken wij klopboorfrezen, deze heeft een roterende kop waardoor we bovenstaande gebreken op kunnen lossen.

Heeft u last van urinesteen? Dit spuiten wij los met een speciale roterende spuitkop. Daarna reinigen wij de leiding met water onder hogedruk. Urinesteen is te vergelijken met een kalkaanslag, want door de combinatie van zouten in urine ontstaat kalk. Dit vormt een bruine aanslag in toiletten, urinoirs en uw riolering.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Riool frezen

Wat kan u zelf doen?

  • Gebruik cola voor het verwijderen van bruine aanslag in de toiletpot. Dit werkt alleen bij het gedeelte dat u ziet, niet verder in de leidingen.

Wat kunt u zelf beter niet doen?

  • Plassen in de douche of de wastafel, dit veroorzaakt namelijk urinesteen.

Wat is urinesteen?

Urinesteen is te vergelijken met een kalkaanslag, want door de combinatie van zouten in urine ontstaat kalk. Dit vormt een bruine aanslag in toiletten, urinoirs en uw riolering. Deze aanslag is natuurlijk geen fris gezicht, maar kan vooral voor vervelende problemen zorgen. Door urinesteen wordt de binnenkant van het riool ruw. Dit zorgt ervoor dat uw rioleringsbuis grotendeels geblokkeerd wordt. Het blokkeren kan door een dikkere laag urinesteen maar ook doordat wc-papier blijft hangen aan de ruwe substantie.

Begin stadium urinesteen:

Riool schoon frezen begin stadium

Vergevorderd stadium urinesteen:

Riool schoon frezen vergevorderd stadium

Urinesteen voorkomen

Urinesteen hecht zich gemakkelijker vast als er onvoldoende water door het riool stroomt of wanneer de afvoerbuis een te kleine hellingsgraad heeft. Wij adviseren om het toilet goed schoon te houden. Daarbij geldt: hoe intensiever het toilet gebruikt wordt, hoe meer kans op urineaanslag.

Doucheleidingen

Urinesteen ontstaat door de afvalstoffen in urine. Vanzelfsprekend betekend dit dat als je onder de douche plast, ook de doucheleidingen vol urinesteen kunnen komen te staan. Het water zal hierdoor minder gemakkelijk weg kunnen stromen omdat de urinesteen de buis verkleind. Daarom adviseren wij om je behoeftes op het toilet te doen en niet, hoe gemakkelijk ook, tijdens het douchen.

Waar zit de verstopping?

Wij helpen u er graag vanaf.

Contactformulier

Doordacht in diensten. Resultaat voor uw riool.