Home 9 Zakelijk 9 Riool bedrijf verstopt

Riool bij een bedrijf verstopt

Een verstopt toilet, een slecht leeg lopende wasbak of de regenpijp van het bedrijfsgebouw die niet meer doorstroomd. Allemaal ongemakken waar u tijdens de werkdag niet op zit te wachten. Eigenlijk wilt u dan maar één ding: zo snel mogelijk de beste oplossing. Daarom staat het ervaren team van Rio Zwolle 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Wij werken vanuit Zwolle, dit betekend dat wij in Kampen, Hattem, Hasselt, Wezep en omliggende steden en dorpen snel ter plaatse kunnen zijn.

 Er zijn een paar dingen die u zelf kan proberen, deze zullen wij hieronder uitleggen. Wij snappen ook dat u naast uw werkzaamheden geen tijd heeft om er zelf mee aan de slag te gaan. Mocht u het liever uitbesteden, dan kunt u altijd contact opnemen via 038 – 46 555 44.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Riool bedrijf verstopt

Een verstopt riool verhelpen:

Hoe een (hardnekkige) verstopping verhelpen?

Wij kunnen op verschillende manieren een verstopping verhelpen. Het ligt aan de plek van de verstopping, maar met waterdruk of het reinigen met een veer helpen wij uw bedrijf van het probleem af. Onze monteurs beschikken over de kennis, mankracht en apparatuur om de verstopping te verhelpen.

Eerste hulp bij rioolproblemen

De plumper is een soort eerst hulp bij verstoppingen. Zorg dat er een laagje water in staat voordat u begint. Zet de plumper over de afvoer en druk vervolgens een aantal keer stevig op en neer. Het kan zijn dat u dit een paar keer moet herhalen om het los te krijgen. Bij een gootsteen of wasbak kunt u nog proberen om de zwanenhals los te halen en deze van binnen schoon te maken. Mochten bovenstaande opties niet werken dan heeft u waarschijnlijk te maken met een hardnekkige verstopping.

Wat gaat het kosten?

De richtprijs voor het oplossen van een verstopping is € 155,00*. Bij deze prijs zijn de voorrijkosten inbegrepen en een uur arbeid. Het kan zijn dat de kosten hoger of lager uitvallen, dit heeft te maken met het feit dat wij vooraf niet weten wat we gaan tegenkomen. De prijs zal altijd berekend worden over de tijd dat de monteur bezig is geweest. Er kan contant worden afgerekend of via een factuur.

*Bij prijswijzigingen is deze prijs niet leidend en kan niet op ons verhaald worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Het verhelpen van een verstopping is duurder dan de maatregelen die een bedrijf kan nemen om eventuele problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Hieronder een paar tips:

  • Spoel geen natte doekjes door het toilet. Op verpakkingen van natte doekjes staat soms wel aangegeven dat ze door het toilet gespoeld kunnen worden. Maar doordat uw riool gebruikt wordt, wordt deze ruw aan de binnenkant. Deze doekjes blijven dan hangen aan het ruwe riool waardoor een ophoping ontstaat. Deze doekjes, ondanks dat de verpakking dit aangeeft, lossen niet vanzelf op.
  • Ga niet met ontstoppingsmiddel aan de slag. Dit is zonde van uw tijd en geld. Ontstoppingsmiddel werkt namelijk niet.
  • Ook korrelontstopper kunt u beter niet gebruiken. Deze korrels worden zo hard als beton bij een ophoping. Dit betekend kort gezegd dat u het probleem alleen maar verergerd.
  • Spoel alleen de 3 P’s door de riolering (poep, pies en (toilet)papier).

Onstoppingscontract

Wij bieden bedrijven een ontstoppingscontract. Dit betekend dat het bedrijf verzekerd is van hulp bij problemen. Ook kunnen wij in het contract opnemen dat wij een aantal keer per jaar de leidingen preventief doorspuiten. Zoals we hierboven al aangaven: voorkomen is beter dan genezen. Door het preventief doorspuiten van de riolering voorkomt u acute problemen.

Heeft u last van rioollucht, borrelende afvoeren of is uw riool toe aan vervanging? Ook dit kunnen wij voor u uit handen nemen zodat het riool van het bedrijf weer naar behoren werkt. Want niemand zit te wachten op rioolproblemen en als het zich aandient wilt u er snel en goed vanaf komen.

Wilt u met ons in contact komen om u van het riool probleem af te helpen? Stuur dan een mail naar info@riogarantieplan.nl of bel
naar 038 – 46 555 44

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Contactformulier

Riool verstopt? Rio Zwolle lost het op!