Home 9 Zakelijk 9 Rioollucht in bedrijf

Rioollucht verhelpen bij een bedrijf

Een onaangename geur; rioollucht. Dit kan ontstaan om verschillende redenen, maar hoe het ook ontstaan is, u wilt er graag zo snel mogelijk vanaf. Hieronder vertellen we verschillende redenen waardoor rioollucht in uw huis of bedrijfspand kan komen en wat u of wij eraan kunnen doen.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Rioollucht bedrijf

Een verstopt riool verhelpen:

Stank door gaatjes en scheurtjes

Vaak als wij naar een adres gaan om te kijken waar de rioollucht vandaan komt, blijkt na een camera- en/of rookonderzoek dat er gaatjes of scheurtjes in het riool zitten. Onze rookgenerator blaast mens- en milieuvriendelijke rook in de leidingen. Dit zorgt voor een overdruk, waardoor rook vervolgens tevoorschijn komt op de plek waar een gaatje of scheurtje zit.

Met een camera sporen wij eventuele wortels of breuken in het riool op. In de kop van de camera zit verlichting en de camera bewegen we voort door een duwkabel. Afhankelijk van het aantal bochten kan de kabel ongeveer 25 tot 30 meter ver in de buis komen, ruim voldoende om de gehele riolering van het huis of bedrijfspand te controleren. De inspectie is zichtbaar op een LCD scherm en kan desgewenst vastgelegd worden inclusief heldere uitleg van de monteur bij eventuele bijzonderheden.

 Mochten er gaatjes, scheurtjes, wortels of breuken geconstateerd worden, zal de buis vervangen moeten worden. Hiervoor ontvangt u van ons een offerte, waarna wij kunnen zorgen dat uw riool weer werkt zoals het zou moeten en de rioollucht verdwijnt.

Sifons zonder waterafsluiting

Vaak zit een sifon onder de gootsteen, deze heeft altijd een laagje water erin staan dat ervoor zorgt dat er geen open verbinding is met het riool; waardoor rioollucht niet naar boven kan komen. Als hier geen water instaat, komt de lucht dus omhoog.

 Mocht u een gootsteen hebben zonder sifon, kunnen we aanraden om er één te plaatsen. Wordt een gootsteen weinig gebruikt, gooi dan regelmatig water door het putje om te zorgen dat het niet droog komt te staan.

Beluchten en ontluchten

Zoals u hierboven kon lezen zorgt een laagje water in het sifon ervoor dat er geen open verbinding ontstaat. Is de beluchting in huis niet goed, dan wordt door de onderdruk de sifon leeg getrokken. Het plaatsen van een beluchter is hierbij de oplossing.

 Teveel water kan ook zorgen voor stank in huis. Een ontluchter plaatsen wij op het dak en zorgt ervoor dat de druk niet te hoog wordt. Dit gebeurd vaak bij heftige regenbuien en die zien we steeds vaker in Nederland. Met een ontluchter heeft u geen last meer van stank en overlopende toiletten!

 Wilt u met ons in contact komen om u van de rioollucht af te helpen? Stuur dan een mail naar info@riogarantieplan.nl of bel
naar 038 – 46 555 44.

Riool verstopt? Rio Zwolle ruimt het op!

Contactformulier

Riool verstopt? Rio Zwolle lost het op!